Σας καλωσορίζουμε στην Αγορά Φιλοσοφικής Πρακτικής!
Καλωσορίσατε στον διαδικτυακό τόπο συνάντησης φιλοσοφικών συμβούλων απ’ όλο τον κόσμο.


φιλοσοφική πρακτική αποτελεί μια διεθνή κίνηση φιλοσόφων που πιστεύουν ότι η φιλοσοφία σχετίζεται άμεσα με την καθημερινή ζωή. Οι φιλοσοφικοί σύμβουλοι εργάζονται μαζί με ιδιώτες, ομάδες και οργανισμούς, αλλά και μεταξύ τους για να αναστοχαστούν πάνω σε ζητήματα που αφορούν άμεσα τη ζωή μας.

Η διαδικτυακή ιστοσελίδα The Philosophical Practice Agora έχει σχεδιαστεί ως ένας χώρος πλουραλιστικού διάλογου μεταξύ φιλοσοφικών συμβούλων απ’ όλο τον κόσμο, ανοιχτός για το ευρύ κοινό.

 

Bίντεο: Άλμπερτ Χόφμαν
Η χρήση παραθεμάτων στο φιλοσοφικό καφέ

Albert Hoffmann Play Video

Προηγούμενο βίντεο: Μαρτίνα Μπερνασκόνι
Φιλοσοφία και Βιογραφία

Martina Bernasconi photo 3a
Επισκεφτείτε μας πάλι για να δείτε περισσότερα βίντεο!
 

Επί του παρόντος εργαζόμαστε πάνω σε βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις με φιλοσοφικούς συμβούλους απ’ όλο τον κόσμο, συζητώντας μια ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν τη σχέση φιλοσοφίας και ζωής. (Δείτε τη λίστα των θεμάτων). Κατά τη διάρκεια αυτής της προπαρασκευαστικής περιόδου οι βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις θα αναρτώνται εδώ σταδιακά, μία προς μία. Σε ένα ύστερο στάδιο, αφού θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των συνεντεύξεων μαζί με τον υποτιτλισμό τους στα αγγλικά, τα γερμανικά, τα ισπανικά και τα ιταλικά, οι συνεντεύξεις θα επανατοποθετηθούν στην ιστοσελίδα με βάση θεματικούς άξονες. Κάθε εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη σε ένα θέμα και θα περιλαμβάνει μαζί με τις συνεντεύξεις και μια πλατφόρμα διαλόγου.

(Δείτε τη λίστα με τους φιλοσοφικούς συμβούλους οι οποίοι μας έχουν δώσει συνέντευξη μέχρι σήμερα .)

Η ομάδα μας:

Η ομάδα μας:

Διευθυντές: Ran Lahav, Carmen Zavala

Διευθυντής του ελληνικού τομέα: Μάνος Περράκης

Διευθυντές του ισπανικού τομέα: Carmen Zavala

Συσχετιζόμενα μέλη: Leon de Haas, Silvia Peronaci, Lydia Amir, Samuel Zinaich, Michael Noah Weiss, Helen Douglas, Emmy Van Deurzen, Young Rhee, Kate Mehouron and Jorge Sánchez-Manjavacas.

 CamaraAgora

Εάν είστε φιλοσοφικός σύμβουλος εν ενεργεία και θα θέλατε να μας δώσετε συνέντευξη και έτσι να προσθέσετε τη φωνή σας σε αυτή τη διεθνή κοινότητα ή θα θέλατε να γίνετε μέλος της ομάδας μας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.